Makale Dizini

                       Hekim suyu

              ----------- Ayhan HOŞ (İlçe Milli Eğitim Müdürü)-----------------

   Tabiatın. İnsanoğlunun karşılaştığı bir çok hastalığın çaresini içinde sakladığı öteden beri çeşitli otoritelerce vurgulanmıştır.
Zaten ”Tabiat ana” sözü de üzerinde yaşayan canlıları besleyip büyütüp. koruduğu için söylenmiştir .tabiatta öyle olaylar ve olgular vardır ki insanoğlu bunları sırrına erememiştir

   Bazen bu olay olgular insanın hayal.düşünemeyeceği boyutlardadır İşte burada Allah’ in yaratıcılık üstünlüğü ortaya çıkmaktadır . Dünyamızın diğer ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’mizde de çeşitli şifalı sular ve kaplıcalar mevcuttur.

   Bunları bir kısmı yetkililerce incelenmiş tahlil edilmiştir. Ancak ülkemizde çeşitli yerlerde bulunan ve halk tarafından kullan inan bazı şifalı sular ve kaplıcalar mevcuttur. Bunların bir kısmı yetkililerce incelenmiş tahlil edilmiş . 
  Tip otoriterlerce de faydalı oldukları kabul edilmiş. Ancak ülkemizde çeşitli yerlerde bulunan ve halk tarafından kullanılan bazı şifalı sular ve kaplıcalar mevcuttur. Bunların bir kısmı yetkililerce incelenmiş tahlil edilmiştir. Tip otoritelerince de faydalı oldukları kabul edilmiştir.

   Ancak ülkemizde çeşitli yerlerde bulunan ve halk tarafından kullanılan bazı şifalı sular vardır ki henüz tanıtımı yapılmamıştır.

   Böyle bir şifalı su ilçemiz. Eğridere köyünde vardır.

  
   Halkın hekim suyu olarak adlandırdığı bu su Eğridere köyünü yaylaya birleştiren yolun 4.km sinde derenin yanında bulunmaktır. muhafazaya alınmış durumdaki Hekim suyunda banyo yapma imkanı da var.

   İyi Geldiği rahatsızlıklar:
Bütün bu yazdıklarımızın sonucuna gelelim .Bu su nereye yarar ?canlı misal verelim Eğridere köyünden Halil TOK uzun zamandan beri İsviçre’de çalışmaktadır. Eşinin başında bazı yaralar olmuştur .
Avrupa’da çalışmanın avantajlarını kullanarak hemen cildiye uzmanlarına başvurdu lakin yaralar bir türlü iyileşmez .artarak devam eder .
Doktorlar Dahiliye Uzmanlarına da hastasını göstermesini isterler .
Bunu da hastasını göstermesini isterler .
Bunu da deneyen Halil bundan da sonuç alamaz.Uçağa atladığı gibi İstanbul’a gelir hanımıyla.İstanbul’da ki cildiye ve dahiliye uzmanlarının reçetelerini de uygular.
Ancak yine de sonuç alamaz.

    

Yaralar hastayı iyice rahatsız etmekte ve kafanın hemen tümüne sarmak üzeredir.
Memlekete gelir.çaresiz bir vaziyettedir .Konu komşu “Yahu bu hastayı hekim suyuna bir götürsen “der Halil’e. Hekim suyuna gidilir. Hastanın kafası yıkanır birkaç gün süreyle yaralar yavaş Solmaya başlar . on gün sonra bütün yaralar kaybolur o gün bu gün bir daha çıkmaz Gelelim diğer bir misale .eğridere köyü ilkokul müdürü Mehmet Reşat boz oğlunun kolunda meydana gelen ve bir türlü iyileşmeyen yaralar için Trabzon”da cildiye uzmanlarına gider,aldığı reçeteleri uygular,aldığı reçeteleri uygular.Yaralar bir müddet iyileşir sonra tekrar depreşir.
Daha önce Halil TOK hastasını hekim suyunda iyileştirdiği için kendisi de çocuğunu Hekim Suyuna götürür.
Yaralar su ile yıkanır.Üç gün içinde yaralar kaybolur.
Şimdi canlı bu misallerden sonra bile söylenecek bazı şeyler olabilir.
Ben bunu kaleme alan kişi olarak kocakarı ilaçlarına inanmayan ve müspet ilim yapan bir kişiyim.
Çeşitli istişareler de yaptım.
   Bu yazıyı kaleme almaktaki amacım tıbben çözüm bulamamış bir türü iyileşmeyen yarısı olan insanlarımızın bu şifalı suyu deneyerek şifa bulmalarına yardımcı olmaktır.Bu su hakkında ruhi rahatsızlıklara da iyi geldiği konusunda bir kanaat da vardır.bu konuda da bir araştırma yapmaya çalışacağız.

    
   Sağlıklı günler dilerim. Şifalı sularımız boşa akıyor
DOĞU Karadeniz bölgesi’nde şifa kaynağı doğal maden suları boşa akıyor.
Yalnızca bu bölgede 100’ü aşkın değerlendirilemeyen maden suyu bulunuyor.
Kafkasör’de Zigana Dağı eteklerinde,Trabzon ve Giresun yaylarında boşa akan maden sularının çoğunun başta böbrek ve mide rahatsızlıkları olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor

23 Temmuz 1994
Ayhan HOŞ

Login


 

Ziyaretçi Defteri

pasamehmet
Herkeze Selam, acaba bu ""Sülaleye dayali Soy Ağacimiz."" ne zaman faaliy...

Ilkokul Mezunlarimiz

Eğridereköyü İlkokulu ilk olarak 1948 - 2008 Eğitim Yili

Calisma Asamasinda

Eğridere Köyü Facebook

Sosyal Medyada da, beraber kalalim.
Takip et Tiklayiniz

Go to top